Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Turism
  • A început Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. Folclor autentic, gastronomie tradiţională şi târgul meșterilor populari

A început Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. Folclor autentic, gastronomie tradiţională şi târgul meșterilor populari

4 septembrie 2015 Actualitate Turism


afis targ albac 2015Zeci de localităţi rurale din România îşi vor prezenta la sfârşitul acestei săptămâni ofertele de turism la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. Evenimentul, marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba, este unicul târg de turism rural din Transilvania şi unul dintre cele mai importante din ţară. La Albac se va întâlni cererea şi oferta din turismul rural, iar totul va fi condimentat cu folclor autentic, gastronomie tradiţională şi un târg al meşterilor populari.
Comuna Albac din Munţii Apuseni găzduieşte, sâmbătă şi duminică, 5 – 6 septembrie 2015, Târgul Naţional de Turism Rural – unicul târg de turism rural din Transilvania. Evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediţie şi are ca scop promovarea turismului rural românesc, fiind o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. Această manifestare reuneşte reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, reprezentanţi ai unor localităţi cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.

Târgul Naţional de Turism Rural va debuta, sâmbătă, la ora 11,00 cu deschiderea Centrului de Informare Turistică Albac, eveniment la care sunt aşteptaţi oficialităţi locale şi judeţene dar şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. La ora 12,00 va fi deschis oficial Târgul Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a XI-a prin vizitarea stand-urilor de prezentare a ofertelor turistice şi a Târgului Meşterilor Populari. La ediţia din acest an a târgului sunt prezente cu oferte turistice peste 50 de localităţi din România din diferite zone cu potenţial în turismul rural printre care şi localităţile din Munţii Apuseni, zonă denumită de turişti şi „Mica Elveţie a României”. Tradiţiile şi meşteşugurile populare nu sunt uitate deoarece aproape 50 de meşteri populari din 11 judeţe ale ţării îşi expun produsele, respectiv ţesături şi articole croşetate, obiecte din lemn, metal sau sticlă, împletituri din cânepă şi nuiele, obiecte tradiţionale de olărit, cojoace şi opinci, icoane pe sticlă dar şi produse din piatră şi şindrilă.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac va cuprinde, sâmbătă, şi un program pentru cei peste 70 de reprezentanţi ai agenţiilor turistice din întreaga ţară invitaţi în acest an la târg pentru a descoperi oferta turismului rural românesc. Aceştia au ajuns în Alba încă de joi şi au participat la o vizită de informare în cadrul căreia le-au fost prezentate obiective turistice din întreg judeţul. În cursul zilei de sâmbătă reprezentanţii agenţiilor de turism vor vizita pensiuni din Apuseni şi vor participa la un work-shop cu tema „Turist în Apuseni”, al doilea seminar din program după ce, joi seara, au discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba despre manifestările ce ar urma să fie organizate în 2018 cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Organizatorii au pregătit şi demonstraţii de sporturi extreme pe terenul târgului din comuna Albac, iar de la ora 19,30 un spectacol artistic de folclor şi muzică uşoară. Seara de sâmbătă se va încheia cu focuri de artificii şi cu o petrecere tradiţională în jurul unui imens foc de tabără.

Ziua de duminică este dedicată gastronomiei tradiţionale şi folclorului, iar organizatorii au pregătit un concurs gastronomic, o paradă a portului popular autentic şi un spectacol de folclor. Manifestările vor debuta în jurul orei 11,00 cu un concurs gastronomic în cadrul căruia mai multe echipe vor fi provocate să gătească în aer liber mâncare tradiţională la ceaun. Echipele vor trebui să gătească pe baza unor reţete tradiţionale folosind carne şi legume, urmând a fi premiate cele mai gustoase mâncăruri care apoi vor fi servite gratuit turiştilor. La ora 13,00 va începe parada portului popular care va continua cu un spectacol folcloric maraton cu o durată de peste 8 ore, până în jurul orei 22,00.

În WEEKEND: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2015. Vizite la pensiuni, concurs de gastronomie tradiţională, sporturi extreme. PROGRAM

Târgul Naţional de Turism Rural Albac – unicul târg de turism rural din Transilvania
Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din Transilvania şi unul dintre cele mai longevive şi importante din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=434740

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie