Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Atenţionare meteo: COD GALBEN de furtuni în judeţul Alba şi alte zone din ţară, până MARŢI dimineaţa

Atenţionare meteo: COD GALBEN de furtuni în judeţul Alba şi alte zone din ţară, până MARŢI dimineaţa

7 august 2017 Eveniment


cod 7 augustAdministrația Națională de Meteorologie a actualizat atenţionările de furtuni pentru această săptămână. Judeţul Alba şi alte zone din ţară vor fi sub Cod Galben de instabilitate atmosferică până marţi, la ora 8.00.

Luni, până la ora 20.00, este Cod Portocaliu de căldură în 8 judeţe din sudul ţării şi Bucureşti. Alba şi restul ţării sunt sub Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată.

În cursul zilei de luni (7 august), îndeosebi în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.Astfel de fenomene vor fi în cursul serii și în regiunile sudice, dar pe arii mai restrânse.

Tot luni, va fi val de căldură în Oltenia, Muntenia, Dobrogea.

Luni (7 august), valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82-84 de unități.

În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

cod 8 augustDe luni, 7 august, ora 20 până marţi, 8 august ora 8.00, este Cod Galben de instabilitate atmosferică în sudul judeţului Alba şi alte 20 de zone din ţară.

În sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali, și în jumătatea nordică a Munteniei și Olteniei, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în Dobrogea, sudul Olteniei și al Munteniei, dar pe spații restrânse.

sursa: meteoromania.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=587736


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie