Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Comercianții din Cetatea Alba Carolina vor plăti 100 de lei mp/zi în timpul marilor evenimente din sezonul turistic

Comercianții din Cetatea Alba Carolina vor plăti 100 de lei mp/zi în timpul marilor evenimente din sezonul turistic

29 aprilie 2017 Actualitate


cetate turistiComercianții care își desfășoară activitatea în Cetatea Alba Carolina sau cei care vor să își vândă produsele în cetate pe timpul diferitelor evenimente care vor fi organizate anul acesta vor avea de plătit 100 de lei mp/ pe zi. În acest moment, taxa pentru cei care dețin standuri mobile în cetate este de 10 lei /mp/zi, însă în perioada evenimentelor și aceștia vor acea de plătit suma aprobată în ședința de CL de vineri. 

„ Având în vedere numărul mare de participanți/ vizitatori înregistrat de-a lungul edițiilor acestor evenimente și interesul extrem de crescut al comercianților care solicită autorizarea activităților de comerț/ alimentație publică versus cheltuiala bugetară semnificativă pe care o are administrația locală în organizarea evenimentelor Festivalul Roman Apulum, Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Cântec de Suflet, Festivalul Dilema Veche, Alba Iulia Music and Film Fest și Festival de România, precum și costul de închiriere a domeniului public pentru activități de comerț și alimentație publică în cadrul evenimentelor de doar 10 lei/ mp/ zi considerăm oportună creșterea taxelor percepute de Primăria municipiului Alba Iulia pentru acest gen de activități în timpul evenimentelor menționate anterior în Cetatea Alba  Carolina.

Având în vedere cele mai sus propun: stabilirea ca taxă pentru activități comerciale și alimentație publică în timpul evenimentelor Festivalul Roman Apulum, Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Cântesc de Suflet, Festivalul Dilema Veche, Alba Iulia Music and Film Fest și Festival de România, suma de 100 de lei mp/zi”, scrie în raportul de activitate atașat proiectului.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563107


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie