Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Dorinel Bumb, funcţionar la ANAF Alba, condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Dorinel Bumb, funcţionar la ANAF Alba, condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

13 martie 2017 Eveniment


tribunal 1Dorinel Bumb, funcţionarul de la Finanţe cercetat pentru luare de mită, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia aparţine Tribunalului Alba şi poate fi atacată cu contestaţie.

Funcționarul suspendat din funcţie de la Administraţia Finanţelor Publice Alba nu mai poate, potrivit hotărârii Tribunalului Alba, să mai exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit infracţiunea. Pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, ceea ce înseamnă că nu poate să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. De asemenea, acesta trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile.

Bărbatul a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba, în 3 octombrie 2016, în timp ce primea suma de 3.000 de lei de la un denunţător. Ulterior a fost arestat preventiv timp de şapte zile. Inculpatul a primit mita pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de serviciu cu ocazia unei inspecţii fiscale efectuată la un cabinet de avocatură în anul 2015.

”Condamnă pe inculpatul Bumb Dorinel la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (…) În baza art. 91 alin. 1 Cp dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o durată de 4 ani. (…) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bumb Dorinel să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei comunei Albac sau a Primăriei comunei Horea, pe o perioadă de 90 de zile. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 03.10.2016 până la 10.10.2016. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 200 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se afirmă în minuta de la Tribunalul Alba.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=552923


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie