Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Sport
  • Elevii de clasa a V-a vor avea manual şi pentru Educaţie Fizică. Precizări de la ministrul Educaţiei şi reacţii ale părinţilor

Elevii de clasa a V-a vor avea manual şi pentru Educaţie Fizică. Precizări de la ministrul Educaţiei şi reacţii ale părinţilor

28 iulie 2017 Actualitate Sport


vacanta copii eleviMinistrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că elevii din clasele a V-a vor avea manual şi pentru Educaţie Fizică şi Sport. A dat detalii pe reţeaua de socializare, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Părinţi şi foşti profesori susţin că manualul este inutil, că la sport copiii ar trebui să facă mişcare, nu să mai aibă o materie de “tocit” şi că problemele sunt salile şi terenurile de sport insuficiente şi ghiozdanele şi aşa prea încărcate de manuale.

“Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații”, a scris ministrul Educaţiei, pe Facebook.

De joi seara până vineri după-amiaza, după postarea respectivă, au apărut peste 100 de comentarii. Criticile se referă la inutilitatea acestui manual, la atenţionarea privind faptul că deja unii copii au probleme de sănătate din cauza ghiozdanelor prea grele, iar unii se întreabă dacă elevii vor trebui să dea şi lucrări de control din această materie sau să studieze din “culegere de exerciţii de sport”.

Câteva reacţii:

“Pare îndrumar pentru tinerii profesori mai degrabă decât util copiilor”

“Copiii trebuie să facă mişcare, nu să care ghiozdane şi să “tocească” la o nouă materie”

Cum evaluaţi? Lucrări de control?”

“Urgentă ar fi înfiinţarea mai multor şcoli de meserii…”

“Copiii au nevoie de miscare ! Invata destul la 10-12 materii(lb . romana , istorie, geografie,etc) In majoritatea tarilor, elevii au cate 5-6 ore de ed. fizica( de aici si performantele sportive la jocurile olimpicie,campionate europene si mondiale,etc) ! Faceti terenuri si sali de sport ! Introduceti mai multe ore de educatie fizica ! Mens sana in corpore sano!”

Aceste manuale “ar trebui introduse doar în şcoli cu program sportiv”

Sau: mai lipseşte “Manual pentru pauza de recreere…”

Vezi AICI integral Manualul de Educaţie Fizică şi Sport pentru elevii de clasa a V-a.

Manualul va avea şase capitole, din care copiii vor învăţa „mersul”, „alergarea” sau „săritura”, dar şi cum să-şi pregătească organismul pentru efort, care sunt regulile de igienă individuală şi colectivă sau tehnici prin care pot acorda ajutor în caz de accidentare fizică.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=586161


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie