Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care l-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: SUBIECTELE la Limba și Literatura Română. Cerințele pe care l-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

19 iunie 2017 Eveniment
evaluarea nationalaEmoții mari pentru 2.400 de candidaţi din judeţul Alba care au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională 2017.   Examenul la Limba și Literatura Română a început la ora 9.00, iar sălile au fost monitorizate video şi audio. La examen elevii au avut de tratat genul liric, mai exact de argumentat poezia „Ploaia”.

Publicitate

EDU.ro va publica AICI SUBIECTELE și BAREMELE pentru proba la Limba și Literatura Română.

„Am avut argumentare pe genul liric, o poezie, „Ploaia” și a fost destul de ușor. Nu a fost greu, a fost foarte accesibil. Cred că voi lua în jur de nota 9” spune eleva Miruna Brad.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni primul examen din cadrul EVALUĂRII NAŢIONALE 2017. Miercuri, pe 21 iunie, va avea loc proba la matematică, iar rezultatele se vor afişa pe 26 iunie, până la ora 16:00, pe EDU.ro.

Potrivit datelor transmise pentru Alba24.ro de către Monalisa Borza, inspector şcolar general adjunct IŞJ Alba, sunt înscrişi la examen 2.455 de elevi. În Alba, sunt 37 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

La Alba Iulia, de exemplu, centrele de examen vor fi organizate la următoarele unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa”, Colegiul Tehnic “Apulum” şi Liceul cu Program Sportiv.

Reamintim că la sesiunea de simulare a acestui examen, organizată în martie, au participat peste 2.600 de elevi din Alba. La Română, media generală pe judeţ a fost 6,02 (din 2.675 de note, 841 au fost sub 5), iar la Matematică, de 4,69 (din 2.667 de note, au fost 1.526 sub 5).

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577645Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie