Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO/VIDEO: Spectacolul ”Faust” al teatrului din Sibiu, aplaudat timp de 18 minute fără întrerupere, la Budapesta!

FOTO/VIDEO: Spectacolul ”Faust” al teatrului din Sibiu, aplaudat timp de 18 minute fără întrerupere, la Budapesta!

30 aprilie 2017 Actualitate


Silviu Purcarete la Budapesta

Spectacolul ”Faust”, al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu, a înregistrat un succes eztraordinar la Budapesta. Două seri la rând s-a jucat cu casa închisă, publicul impresionat profund aplaudând 18 minute fără încetare. ”Faust”, regizat de Silviu Purcărete, a fost una dintre cele mai aşteptate reprezentanţii ale festivalului internaţional de teatru ”Madach”.

„Este o redescoperire a textului pe care ca spectator eşti invitat nu numai să-l înţelegi, ci şi într-o oarecare măsură să-l joci împreună cu actorii. Muzica este splendidă. Regia este uluitoare”, a declarat Marius Lazurca, ambasadorul României în Ungaria.

Spectacolul s-a jucat într-o hață industrială veche, construită în 1886 după planurile arhitectului Gustave Eiffel, declarată monument istoric. „Din toate punctele de vedere este o mare premieră. Premieră pentru că pentru mine este o preluare de rol, o premieră pentru colegi pentru că trebuie să joace cu mine, premieră pentru că o jucăm pentru prima oară la Budapesta, premieră pentru că o jucăm la sălile Eiffel”, a spus actorul Bacs Miklos.

“Deja spaţiile acestea industriale părăsite au ceva din muzeu dar de muzeu viu, sunt extraordinare pentru că au expresivitate şi un design absolut minunat pentru cultură”, a spus și Helmut Stürmer, scenograf Faust.

Spectacolul actorilor sibieni a avut premiera, în urmă cu zece ani, în 2007, şi s-a jucat pe cele mai mari scene cu casa închisă. La Edimburgh (unde se desfășoară unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume), spectacolul a făcut vâlvă, beneficiind de critici extraordinare. Spectacolul i-a adus Ofeliei Popii titlul de cea mai bună actriță din România. De data aceasta spaţiul în care a avut loc reprezentaţia a fost donat de Primăria din Budapesta Operei Naţionale şi „Faust” a fost primul eveniment cultural organizat acolo.

Iubitorii de teatru din Alba pot vedea acest spectacol în programul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu însă este de reținut că biletele trebuie cumpărate cu mult timp înainte.

Foto: Costin Chesnoiu

Promo spectacol

[embedded content]

Reacții după spectacolul ”Faust” jucat la Edimburgh

[embedded content]

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563958


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie