Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • LUNI: Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalități culturale. Diplome şi momente muzicale, la Alba Iulia

LUNI: Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalități culturale. Diplome şi momente muzicale, la Alba Iulia

12 octombrie 2017 Actualitate


scrisoareBiblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalitățile culturale care au o contribuţie la îmbogățirea patrimoniului cultural local. Luni, 16 octombrie, începând cu orele 18.00, la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, va avea loc cea de-a doua ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare.

Evenimentul readuce în atenția comunității opera și activitatea culturală a unor oameni dedicați profesiei, care au reușit să-și pună o amprentă importantă asupra patrimoniului cultural al județului Alba. Cafeneaua Culturală Aniversară, dedicată de această dată sărbătoriților din lunile septembrie și octombrie, este un gest de apreciere din partea organizatorilor.

Vor fi înmânate diplome aniversare, următoarelor personalităţi culturale:

– Gabriela Chiciudean – critic literar

– Emilian Achim – folklorist

– Ioan Bâscă – jurnalist și autor de cărți

– Ioan Filimon- bibliotecar și epigramist

– Nicolae Furdui-Iancu – folclorist și interpret de muzică populară

– Ioan Hădărig – scriitor

– Ioan Mărgineanu – scriitor

– Mircea Stâncel – scriitor

– Vali Șerban- cantautor și autor de carte.

Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut cei aniversați. Programul Cafenelei Culturale Aniversare va fi ,,condimentat” de momente muzicale susținute de Dan Liviu Cernat, Ovidiu Pârjol și Robert Gavrilaș.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Filiala Alba-Hunedoara a USR. Sponsor oficial al evenimentului este SC Jidvei SRL.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602567


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie