Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Turism
  • Ministerul Turismului pregăteşte o listă cu pensiunile şi hotelurile de cazare neclasificate. Site-urile care prezintă şi ofertele acestora vor fi suspendate

Ministerul Turismului pregăteşte o listă cu pensiunile şi hotelurile de cazare neclasificate. Site-urile care prezintă şi ofertele acestora vor fi suspendate

15 aprilie 2017 Actualitate Turism


statiune turistica montana_1În câteva luni, Ministerul Turismului va publica o listă cu unităţile de cazare care nu sunt clasificate. Site-urile care vor prezenta şi oferte ale acestor unităţi riscă să fie închise. La fel se va proceda şi în cazul agenţiilor de turism nelicenţiate.

„Lucrăm în prezent la o bază de date de entităţi care nu sunt clasificate, licenţiate şi vom face publică o listă în câteva luni. Sunt companii care deţin unităţi de cazare sau care vând pachete de servicii turistice, fără a fi clasificate sau licenţiate, astfel ele nefiind fiscalizate. Vom verifica tot ce înseamnă comerţ electronic, site-uri de specialitate. Dacă site-urile vând unităţi de cazare neclasificate, primul pas va fi să rugăm administratorii site-urilor să le retragă din ofertă”, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro.

Potrivit ministrului, site-urile care nu scot din ofertă pensiunile şi hotelurile neclasificate vor fi suspendate.

Controale se vor face şi în rândul agenţiilor de turism online. „Dacă nu sunt licenţiate, li se va suspenda site-ul”, a precizat ministrul.

Dobre vrea ca, până la 1 septembrie, să finalizeze Legea privind garantarea pachetelor turistice, având în vedere că Romania se află acum în pre-infringement.

În ceea ce priveşte legea turismului, a spus că planurile sunt ca aceasta să fie aprobată la 1 iulie şi să intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=560368


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie