Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • SÂMBĂTĂ: Proiecție de film în aer liber, la Caponiera din Cetatea Alba Carolina. Casablanca, una dintre capodoperele cinematografiei clasice

SÂMBĂTĂ: Proiecție de film în aer liber, la Caponiera din Cetatea Alba Carolina. Casablanca, una dintre capodoperele cinematografiei clasice

11 august 2017 Actualitate


20626337_1821623827855002_3047109389196493382_oIubitorii filmului clasic au ocazia în acest weekend să vizioneze una dintre capodoperele cinematografiei clasice, film clasat pe primele locuri ale topurilor cu flime „must see”. Astfel, sâmbătă, 12 august, de la orele 21.00, la Caponiera din spatele Palatului Apor (accesul pe lângă Biblioteca Batthyaeum), va fi proiectat filmul Casablanca. Evenimentul este organizat de Cartierul Creativ Carolina, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii.

Cât despre film, conform wikipedia.org, Casablanca este un film american de dragoste din 1942, regizat de Michael Curtiz și vându-i ca protagoniști pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid, iar în alte roluri pe Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre și Dooley Wilson. Scenariul filmului a adaptat piesa Everybody Comes to Rick’s de Murray Burnett și Joan Alison.

Având acțiunea petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul se concentrează asupra unui om împărțit între, după cuvintele unui personaj, dragoste și virtute. El trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-și continua lupta împotriva naziștilor.

„Casablanca” este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX. Deși era un film din „lista A”, cu actori consacrați și scenariști de primă mână (Julius J. Epstein, Philip G. Epstein și Howard Koch), nimeni nu se aștepta ca filmul să aibă un succes extraordinar; era considerat doar unul dintre sutele de filme produse la Hollywood în fiecare an. Totuși, filmul a avut parte de un succes important, chiar dacă nu extraordinar, încă de la premiera sa, fiind lansat în grabă pentru a beneficia de avantajul publicității invaziei aliate în nordul Africii, care avusese cu câteva săptămâni mai devreme. În ciuda faptului că Bogart a interpretat primul său rol romantic, Casablanca a câștigat trei premii Oscar, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Personajele sale, dialogul și muzica au devenit reprezentative, iar filmul a crescut în popularitate până la punctul în care este inclus acum în mod constant în pozițiile superioare ale listelor celor mai bune filme din toate timpurile.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=588464


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie