Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Turism
  • Taxă hotelieră naţională pentru turişti, la cererea patronatelor. Propunerea a ajuns la Guvern

Taxă hotelieră naţională pentru turişti, la cererea patronatelor. Propunerea a ajuns la Guvern

3 octombrie 2017 Actualitate Turism


receptie hotelPatronatele din turism au cerut ministrului de resort, în cadrul unei dezbateri pe tema proiectului de Lege a turismului, extinderea la nivel național a unei taxe hoteliere care acum este opțională la nivelul autorităților locale.

În replică, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a arătat că nu și-a propus instituirea de noi taxe, dar va face această propunere în coaliția aflată la guvernare.

„Cât sunt în această funcție, nu o să ies public să spun că voi institui o nouă taxă, decât dacă există un consens în totalul a ceea ce înseamnă guvernare. Deci, în coaliție o să se discute, voi ridica această problemă și o să spun că privații din turism cer instituirea unei taxe, care acum este specială la nivel de administrație publică, să devină obligatorie în tot ce înseamnă structură de primire turistică cu cazare”, a spus Dobre.

Totodată, Dragoș Anastasiu, membru al Asociației Patronale a Agențiilor de Turism din România, a ținut să sublinieze că aceasta nu ar fi o taxă nouă, ci este vorba despre transformarea unei taxe care există deja, opțional, la nivelul autorităților locale, într-o taxă obligatorie la nivel național.

„Cu mențiunea ca banii să fie folosiți în parteneriate public-private la nivel local, zonal și național, aceasta este condiția. Dacă nu precizați asta, lăsați banii oamenilor, pentru că, decât să stea în conturile primăriilor, mai bine stau la oameni” a afirmat Anastasiu.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=600135


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie