Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Transalpina se deschide în 31 mai. Porțiunea de la Rânca până la Şugag rămâne închisă din cauza condiţiilor meteorologice

Transalpina se deschide în 31 mai. Porțiunea de la Rânca până la Şugag rămâne închisă din cauza condiţiilor meteorologice

30 aprilie 2017 Actualitate


zapada sosea transalpinaTransalpina, nu va fi accesibilă turiştilor, deocamdată. Vremea încă pune probleme la mari altitudini, iar autorităţile nu vor să pună în pericol siguranţa şoferilor. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu au anunţat că şoseaua nu se deschide astăzi, cum era planificat, ci abia pe 31 mai.

Drumul Naţional 67C, de la Rânca până la Şugag, rămâne închis din cauza condiţiilor meteorologice. În zonă a nins foarte mult şi există chiar şi riscul producerii de avalanşe, spun oficialii de la Drumuri. Dacă vremea nu se îmbunătăţeşte, autorităţile vor prelungi şi acest al doilea termen.

În 2016, circulaţia pe acest tronson s-a reluat abia la jumătatea lunii iunie.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563949


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie