Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • VIDEO: Cum își motivează susținătorii preotului Pomohaci prezența la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia: șefii Bisericii s-au antepronunțat!

VIDEO: Cum își motivează susținătorii preotului Pomohaci prezența la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia: șefii Bisericii s-au antepronunțat!

27 iunie 2017 Eveniment
IMG_20170626_111801Susținătorii preotului Cristian Pomohaci, chemat la ordin de șefii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru că ar fi încercat să ispitească sexual un tânăr de 17 ani, și-au motivat prezența la Alba Iulia prin aceea că șefii Bisericii s-au antepronunțat în legătură cu situația acestuia. Este vorba despre o declarație a ÎPS Irineu, care a spus că  ce a făcut preotul ”este un mare păcat, foarte mare păcat”, recunoscând că a auzit înregistrarea. 

Aproximativ 300 de membri ai parohiei în care slujea Cristian Pomohaci precum și apropiați acestuia au ocupat timp de câteva ore curtea interioară a Catedralei Încoronării din Alba Iulia în încercarea de a-l susține moral, dar și pentru a-i presa pe șefii bisericii care audiau în sediul Arhipeiscopiei cazul acestuia. Mulțimea s-a rugat, a plâns și a cântat, fiind la un moment dat străbătută de un fior de emoție, atunci când oamenii l-au observat pe preot traversând curtea și făcându-le cu mâna.

”Nu cred că putem să-l lăsăm pentru că nici el nu ne-a lăsat singur niciodată. Ăsta-i unul dintre motive. Iar al doilea, pe care-l știu cu toții, îl știe toată țara, poate chiar toată lumea: verdictul conducerii de aici de la Alba Iulia înainte de a fi vreo ședință, cum este astăzi, o analiză a cazului, iar noi am venit să vedem de ce s-a dat acest verdict înainte de a fi judecată cauza. De bun simț este ca un conducător să fie obiectiv, dar prima dată să zică: o să cercetăm cauza să vedem despre ce este vorba” le-a spus celor prezenți liderul susținătorilor lui Pomohaci.

De altfel, acesta le-a cerut oamenilor să nu vorbească cu presa, să nu dea nici un fel de declarații și tot el a fost și cel care a negociat cu jandarmii condițiile în care urma să se desfășoare manifestația de susținere a lui Pomohaci. Oamenii l-au ascultat și au refuzat să dea orice fel de declarații. De câte ori vreo unul dintre ei era abordat de un jurnalist, cineva îl trăgea imediat înapoi în mulțime.

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia după ce pe internet a apărut o înregistrare audio care surprinde, se pare, o discuţie între preotul Cristian Pomohaci şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul banilor. Surse din cadrul bisericii au declarat că Pomohaci a negat autenticitatea înregistrării în fața șefilor Arhiepiscopiei dar cu toate acestea a fost oprit de la oficierea slujbei religioase timp de 30 de zile, perioadă în care ar trebui să își pregătească apărarea. Deocamdată, autenticitatea înregistrării nu a fost probată sau infirmată.

Ceea ce i-a supărat pe susținătorii lui Cristian Pomohaci a fost declarația ÎPS Irineu, arhiepiscopul de Alba Iulia, care, după ce a ascultat înregistrarea, a spus că ”un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujească la masa Sfântului Altar sau să invoce Duhul Sfânt. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârșirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului”.

[embedded content] [embedded content]

VEZI ȘI:

FOTO-VIDEO: Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci, acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui minor

URL scurt: http://alba24.ro/?p=579831Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie