Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • VIDEO: Noapte lungă pentru oamenii din ”Turturica”. Dorm sub cerul liber, în fața blocului din care au fost evacuați forțat

VIDEO: Noapte lungă pentru oamenii din ”Turturica”. Dorm sub cerul liber, în fața blocului din care au fost evacuați forțat

12 octombrie 2017 Eveniment


22447059_1610441148977479_860436001_nO noapte lungă vor avea de înfruntat o parte din locatarii evacuați din blocul Turturica. Pentru că nu au avut unde să meargă s-au hotărât să rămână în zona în care au locuit și să doarmă în fața blocului. Și-au lăsat copiii pe unde au putut, și-au luat scaunele, saltele și s-au pus la somn în drum. 

„Nu avem unde să merge”, este singurul răspuns pe care îl au oamenii la întrebarea „de ce ați rămas aici”. O parte din cei evacuați au primit o mână de ajutor de la rude sau apropiați și au găsit un loc unde să înnopteze, însă există și familii care nu au avut alternative și au rămas în fața blocului, acolo unde spun că vor sta zi și noapte pentru că nu au unde în altă parte.

Oamenii nu și-au mai trimis copiii la școală de câteva zile pentru că nu se pot pregăti pentru asta.

22471299_1267122466767610_1698473977_nMuncim, vrem să ne trimitem copiii la școală, dimineața cum îi mai trimitem. Ne cer să le dăm o educație dar pentru ei nu mai exista educație. Vin de la muncă și nu am unde să mă schimb, nu am unde să-mi fac o baie. Copiii sunt pe drumuri, stau cu ei în fața blocului pentru că nu avem unde să mergem cu ei” spune un cetățean care abia s-a întors de la locul de muncă și va dormi în stradă.

Oamenii vor o alternativă, o variantă, un loc în care să poată pune să doarmă. Spun că nu se pune problema să își ia o chirie pentru că oamenii nici nu vor să audă de ei chiar dacă ar avea bani să o plătească.

„Sun că suntem țigani și ne numesc termite. Este discriminare” spun aceștia.

În cursul zilei de astăzi autoritățile au pus gratii la geamurile de la parterul blocului pentru a se asigura ca oamenii nu vor intra în fostele locuințe.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602622


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie