Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • 16-18 iunie: Conferința Internațională CLIE 2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

16-18 iunie: Conferința Internațională CLIE 2017, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

15 iunie 2017 Actualitate
Afis CLIE 2017 - A4 - CS5În perioada 16 – 18 iunie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se va desfășura Conferința Internațională CLIE 2017 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education), pe tema educației lingvistice și interculturale. La eveniment vor participa 18 participanți din Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, precum și 32 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

Facultatea de Istorie și Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică, alături de universități partenere din Uniunea Europeană și din Balcanii de Vest, organizează, în perioada 16-18 iunie 2017, Conferința internațională CLIE-2017 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education), pe tema educației lingvistice și interculturale.

Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global. La eveniment vor participa 18 participanți din Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Italia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, precum și 32 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

În paralel, se va desfășura cea de-a doua ediție a Panelului Intercultural Metaphor II, dedicat explorării rezultatelor cercetărilor derulate în cadrul proiectului de cercetare finanțat de UEFISCDI, Invariante universale și variante ale metaforei economic în limbile română și engleză. O abordare cognitivă din perspectiva lingvisticii corpusului – PN-II-RU-TE-2014-4-2785, condus de Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, din cadrul instituției organizatoare.

Deschiderea oficială a Conferinței va avea loc vineri, 16 iunie, cu începere de la ora 9.00, în Sala Senatului UAB.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577002Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.