Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Acces gratuit pentru copii la toate tratamentele stomatologice. Proiect de lege depus la Parlament

Acces gratuit pentru copii la toate tratamentele stomatologice. Proiect de lege depus la Parlament

6 iunie 2017 Actualitate
stomatologieUn proiect de lege depus la Parlament propune acces gratuity pentru copii la toate tratamentele stomatologice.

În România, 75% dintre copii au carii pe dinţii temporari iar 4 din 10, pe dentiţia definitivă. În plus, costurile legate de asistenţa medicală a copiilor pot ajunge, chiar pentru un tratament banal, la 10-20 % din salariu.

Iniţiatorul proiectului, deputatul Tudor Ciuhodaru, spune că puţine familii îşi permit toate costurile legate de asistenţa medicală a copiilor, ce poate ajunge, chiar pentru un tratament banal, la 10-20 % din salariu.

”Câteva tarife sunt în măsura a descuraja mersul la stomatolog pentru mulţi părinţi care doresc copii cu dinţi sănătoşi: simpla consultaţie ajunge la 90 de lei iar o extracţie este între135 si 480 de lei. Din această cauză se temporizează prezentarea la consultaţii, se recurge la tratamente după ureche şi apar complicaţii, unele severe. Complicaţiile merg de la infecţii locale precum abcesul sau gangrena până la cele diseminate la nivel cerebral sau sistemic”, spune parlamentarul.

În plus, copiii care nu beneficiază de tratamentul corect al cariilor pot asocia tulburări de masticaţie şi fonaţie şi pot dezvolta infecţii ale căilor respiratorii, afecţiuni ale rinichilor şi articulaţiilor şi chiar severe afecţiuni cardiovasculare.

sursă: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=574985Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.