Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Acţiune a Poliţiei Rutiere la Alba Iulia: Zeci de şoferi amendaţi, două permise reţinute şi mai multe dosare penale, în şase ore

Acţiune a Poliţiei Rutiere la Alba Iulia: Zeci de şoferi amendaţi, două permise reţinute şi mai multe dosare penale, în şase ore

9 octombrie 2017 Actualitate


politia noapteaÎn cadrul unei acţiuni derulate în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au constatat 31 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au depistat trei şoferi ce conduceau în stare de ebrietate şi au reţinut două permise de conducere.

Acţiunea s-a derulat între orele 20.00 şi 2.00 (6-7 octombrie), pe raza municipiului Alba Iulia şi a localităţilor rurale arondate, pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice precum şi combaterea ilegalităţilor comise de către participanţii la traficul rutier.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 31 de abateri de natură contravenţională, de la normele legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe sancţiuni (12), fiind aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute două permise de conducere din care unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru neacordare de prioritate pietonilor şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe strada Gheorghe Pop de Băseşti din Alba Iulia a fost depistat un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Fată de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Pe DJ 107C, pe raza comunei Vinţu de Jos, a fost depistat un tânăr de 29 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=601828


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.