Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Turism
  • Agenţiile de turism nu vor mai putea vinde pachete turistice mai devreme de un an faţă de data plecării în sejur. Precizări de la minister

Agenţiile de turism nu vor mai putea vinde pachete turistice mai devreme de un an faţă de data plecării în sejur. Precizări de la minister

19 octombrie 2017 Actualitate Turism


Mircea Titus Dobre ministrul TurismuluiMinistrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, miercuri, că va fi modificată legislaţia astfel încât agențiile de turism să nu mai poată vinde pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecării. Va fi formulat un amendament la OUG 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, în acest sens.

„O să introducem un amendament, pentru că OUG 107/1999 modificată deja este în acest moment la Camera Deputaților, astfel încât nicio agenție de turism nu va mai putea vinde pachete de servicii turistice mai devreme de un an de zile. S-au vândut pachete de către Omnia Turism în martie 2017 până în noiembrie 2018. Nici nu exista nici planul de zbor al companiilor aeriene. Deci, early booking-ul și vânzarea de servicii mai devreme de 12 luni vor fi interzise. O să impunem printr-un amendament și va exista și o sancțiune, inclusiv ridicarea licenței de turism, dacă vinde cineva așa ceva”, a precizat Mircea Titus Dobre.

Ministrul a mai spus că agențiile de turism vor trebui să declare o dată la trei luni mai multe lucruri legate de activitatea desfășurată, printre care numărul total al turiștilor contractați, al celor plecaţi în afara ţării, valoarea totală pachetelor de servicii turistice vândute către turiști sau a celor reziliate sau anulate.

Potrivit acestuia, de la începutul anului au fost retrase 88 de licențe.

„Nu înseamnă să nu mai avem încredere în agențiile de turism. Nu sunt de acord cu acest lucru, dar trebuie să fim și noi mai atenți”, a spus șeful de la Turism.

Precizările au fost făcute în contextul în care mai mulţi turişti care au cumpărat pachete turistice de la Omnia Turism au rămas blocaţi peste hotare, la destinaţiile de vacanţă, după ce patronul agenţiei, George Negru, a încetat din viaţă, luni.

Ministrul a mai amintit că România are o piață de pachete de servicii turistice vândute de peste 800 de milioane de euro şi că îşi doreşte ca fiecare dintre acestea să fie garantat la vânzare, astfel că vor fi suplimentate posturile pentru control (la un total de 32, faţă de 16, în prezent), în cadrul ministerului.

Potrivit sursei citate, paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție. Agenția a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienți, iar pentru perioada 17 octombrie — 31 decembrie 2017 au mai fost încasați 433.000 de euro de la 202 turiști.

sursă: agerpres.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604291


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.