Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • ALDE va retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu. Călin Popescu Tăriceanu „Nu a implementat cele 260 de măsuri cuprinse în program”

ALDE va retrage sprijinul politic pentru Guvernul Grindeanu. Călin Popescu Tăriceanu „Nu a implementat cele 260 de măsuri cuprinse în program”

14 iunie 2017 Actualitate
calin popescu tariceanuPreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că membrii partidului condus de acesta au decis retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. 

„Concluzia colegilor mei a fost retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu. Colegii care sunt membri în Executiv m-au înștiințat că sunt cu demisiile la purtător și mi le-au înaintat mie. Nu știu ce se va întâmpla în PSD, dar o să așteptăm și decizia lor. Mai departe trebuie să vedem care este soluția pentru ieșirea din criza politică care se conturează”, a declarat Tăriceanu după ședința ALDE de miercuri.

Acesta a acuzat Guvernul Grindeanu că nu a implementat 260 de măsuri cuprinse în programul de guvernare, dar și mai multe proiecte importante care ar fi trebuit demarate până astăzi.

„Le-am prezentat colegilor două documente, unul mai amplu de analiză a modului în care s-a îndeplinit programul de guvernare și altul de sinteză. În cel de sinteză, cantitativ vorbind, sunt dintr-un total de peste 390 de măsuri 260 care nu sunt implementate, abordate. Cantitativ nu stăm bine. Dar mai importantă este latura calitativă. Sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate până acum, precum înființarea fondului suveran de dezvoltare, titlurile de stat pentru cetățeni. Un lucru mi se pare important. Noi am trecut prin Parlament Legea salarizării, dar asta ar fi trebuit corelată cu o reformă importantă a principalelor servicii publice, învățământ, sănătate, administrație publică, astfel încât să existe și o creștere a calității serviciilor publice. Și exemplele pot continua. Acest document cuprinde nu mai puțin de 16 pagini de analiză. Vom discuta în detaliu în ședința de coaliție”, a spus liderul ALDE.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, miercuri, în şedinţă, pentru a decide soarta Guvernului Grindeanu. Anterior, Liviu Dragnea i-a convocat pe toti miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu la o întâlnire la sediul grupului din Camera Deputaților, potrivit unor surse din partid. Convocarea a fost facută pentru ora 15.00, cu o oră înainte de inceperea ședintei Comitetului Executiv al PSD. Dragnea a avut înainte o întâlnire și cu Călin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, tot la Parlament.

Conform unor surse din ședință, mai mulți miniștri au demisionat la cererea conducerii partidului, dar unii dintre ei au refuzat să o facă – printre aceștia Tudorel Toader, ministrul Justiției, Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii și Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, apropiat de Sorin Grindeanu.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576976Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.