Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • ALEGERILE de la Horea, REZULTATE provizorii: Marin Nicola (PNL) câştigă funcţia de primar. Prezenţa la vot a fost de peste 77%

ALEGERILE de la Horea, REZULTATE provizorii: Marin Nicola (PNL) câştigă funcţia de primar. Prezenţa la vot a fost de peste 77%

11 iunie 2017 Eveniment
stampila, vot, alegeri,Marin Nicola (PNL) câştigă funcţia de primar la Horea, la alegerile din 11 iunie, potrivit numărătorii paralele a partidelor.

Din datele centralizate până duminică seara la ora 23.20, candidatul PNL a adunat 745 de voturi din totalul de 1.303 (57,17%), iar cel al PSD – Ispas Florin Neag are 542 voturi (41,59%).

Vă prezentăm mai jos datele comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă (rezultate parţiale) privind alegerile pentru funcţia de primar la Horea (date în actualizare):

Secţia Mătişeşti (295 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 147 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 140 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 5 voturi

Secţia Pătruşeşti (102 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 63 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 35 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 1 voturi

Secţia Giurgiuţ (101 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 73 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 25 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 1 voturi

Secţia Preluca (59 alegători la vot):

Marin Nicola (PNL) – 44 voturi

Ispas Florin Neag (PSD) – 14 voturi

Ispas Mateş (PMP) – 0 voturi

Marin Nicola, acum viceprimar din partea PNL, a mai fost primar al comunei, pe vremea PDL. Florin Ispas Neag a fost sprijinit de PSD şi ALDE, la aceste alegeri. Are 42 de ani, este om de afaceri, este căsătorit şi are doi copii.

Prezenţa la vot

Peste 1.300 dintre cei 1.702 de locuitori cu drept de vot din comuna Horea au mers la urne, pentru a-şi alege primarul, la alegerile locale parţiale de duminică, 11 iunie. Din total, 1.275 au votat pe liste permanente, 26 pe liste suplimentare şi 15 au folosit urna mobilă. Prezenţa la vot a fost de 77,32%, cea mai mare fiind la secţia din satul Preluca (93,65%), urmată de secţia din Giurgiuţ (83,47%), Mătişeşti (82,87%), Trifeşti (79,28%), Pătruşeşti (73,38%) şi Horea (71,04%).

La nivel naţional, prezenţă mare la vot a mai fost la Sălaj (81,53%) şi Caraş-Severin (78,27%). Media pe ţară a fost însă mică. Doar 33,04% dintre alegători au mers la urne.

Dosare penale pentru posibila corupere a alegătorilor

Înainte de votul pentru alegerile de la Horea, sâmbătă, poliţiştii au deschis două dosare penale în care se cercetează cazuri de corupere a alegătorilor. Au fost două sesizări, prima în care se reclama faptul că au fost oferiţi bani, în vederea influenţării votului, iar a doua în care se atenţiona că reprezentanţii unui partid politic ofereau băuturi alcoolice. Ambele cazuri au intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni.

“În primul caz, cel privind suspiciunea de oferire de bani, reclamaţiile nu s-au confirmat, dosarul urmând să fie soluţionat de Parchet. Referitor la a doua sesizare, cercetările sunt în derulare, tot sub coordonarea procurorilor. În ambele cazuri, cercetările se fac in rem”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Vezi şi ALEGERI LOCALE PARŢIALE 2017 la Horea: Două dosare penale pentru coruperea alegătorilor. ASTĂZI, locuitorii sunt chemaţi din nou la vot, pentru a-şi alege primarul

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576291Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.