Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • ANAF: Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să-și declare veniturile realizate din vânzări până la 30 iulie

ANAF: Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să-și declare veniturile realizate din vânzări până la 30 iulie

14 iunie 2017 Actualitate
case1 constructiiAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează dezvoltatorii imobiliari persoane fizice să declare veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerilor până la data de 30 iulie 2017, urmând să fie apoi supuși unei inspecții fiscale pe baza analizei de risc.

„Conducerea ANAF a avut o întrevedere cu reprezentanții Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, cărora le-a fost adus la cunoștință faptul că dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie să declare până la data de 30 iulie veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerilor”, precizează un comunicat al ANAF.

În urma unei analize de risc efectuate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, s-a constatat că există nenumărate situații în care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietăților imobiliare, din patrimoniul personal, în condițiile în care aceștia erau obligați la plata impozitului pe venitul din proprietăți imobiliare din patrimoniul afacerii, așa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit – „Venituri din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”.

„Contribuabilii persoane fizice sunt invitati să-și clarifice situația fiscală referitoare la declararea și plata impozitului pe veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare din patrimoniul afacerii până la data de 30 iulie 2017. După această dată, acești contribuabili persoane fizice vor fi supuși inspecției fiscale, în baza analizei de risc efectuate”, se mai precizează în comunicatul ANAF.

sursa: anaf.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576878Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.