Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Bilanț tragic după prăbușirea în Atlantic a unei aeronave înmatriculate în Moldova: patru morți și șase răniți

Bilanț tragic după prăbușirea în Atlantic a unei aeronave înmatriculate în Moldova: patru morți și șase răniți

15 octombrie 2017 Actualitate


accident aviaticPatru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în ocean, în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire. Anunțul a fost făcut de ministrul ivorian al securității, care a adăugat că alți patru francezi au fost și ei răniți. Avionul aparține unei companii din Chișinău, specializată în transporturi speciale, în zone de risc. Aeronava s-a rupt în două.

Avionul Antonov prăbuşit  în Oceanul Atlantic era înmatriculat în Republica Moldova, iar Guvernul de la Chişinău a dispus crearea unei celule de criză după moartea a patru cetăţeni moldoveni în accidentul aerian. Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparţine companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză.

Valan IAC este un contractor privat cu sediul în Chișinăru, care a operat în zone dificile precum Kosovo, Afghanistan, Somalia, Sierra Leone, Ethiopia și Eritrea, Western Sahara, Sudan, Iraq și Indonesia.

Sursă foto: twitter Daily Sabah

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603102


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.