Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Eveniment
  • Când vom merge de la Alba la Cluj, pe AUTOSTRADĂ. Situația LA ZI a lucrărilor la autostrăzile din România

Când vom merge de la Alba la Cluj, pe AUTOSTRADĂ. Situația LA ZI a lucrărilor la autostrăzile din România

5 decembrie 2017 Actualitate Eveniment


Deputatul de Alba, Florin Roman, a adresat o interpelare către Ministerul Transporturilor cu privire la situația la zi a lucrărilor pe tronsoanele de autostradă neterminate, dar și cu privire la termenele de finalizare. Potrivit documentului primit, loturile de pe Autostrada Sebeș – Turda vor fi recepționate cel mai târziu în trimestrul IV al anului 2019.

Este vorba despre lotul I, realizat în prezent în proporție de 39%. Teoretic, de atunci vom putea merge pe autostradă de la Alba Iulia, la Cluj Napoca. Lotul al II-lea va fi recepționat în trimestrul IV din anul 2018, dacă lucrurile merg bine. În prezent, lucrările realizate sunt de 41,34%, mai puțin de jumătate. Loturile III și IV sunt cele mai afvansate. Cu 95,40% și 86,82% procent de finalizare, aceste loturi totalizează 28,75 kilometri ar trebui recepționate până la sfârșitul acestui an.

Pe autostrada Lugoj – Deva, se va putea circula fără întrerupere din 2020. Lotul III este cel mai avansat, 78,83% dar acest lot va fi recepționat abia la sfârșitul lui 2018. Lotul 2 ar trebui finalizat complet până în primul trimestru al anului 2020. Lotul al IV-lea are termenul de finalizare trimestul II al anului viitor.

Toate celelalte tronsoane din autostrada Brașov – Borș (Târgu Mureș, Ogra, Câmpia Turzii) vor fi finalizate cel mai târziu în trimestrul al III-lea al anului 2019.

”Am adresat o interpelare ministrului transporturilor privind situația la zi a lucrărilor la autostrăzi și la termenele de finalizare! Aici aveți răspunsul ministerului Transporturilor” a postat Florin Roman pe contul său de facebool.

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.