Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Ce înseamnă cuvântul ”amin” și de ce se folosește pentru rugăciuni

Ce înseamnă cuvântul ”amin” și de ce se folosește pentru rugăciuni

15 octombrie 2017 Actualitate


slujba catedrala 2Iisus Hristos își începea adesea cuvântările către apostolii săi rostind mai întâi cuvântul ”amin”. ”Amin, amin vă zic vouă!”, iar în Biblie, această expresie a fost tradusă cel mai adesea prin sintagma ”Adevăr vă zic vouă!”, pentru că vorbele Mântuitorului reprezentau adevărul cel fără de limite și chintesența cunoașterii.

Cuvântul ”amin” vine din limba ebraică și, în traducere simplă, el înseamnă ”așa să fie” sau ”cu adevărat”. Nu este folosit doar de credincioșii catolici sau ortodocși. Acest cuvânt simplu, dar cu o conotație puternică, este folosit și de evrei și de musulmani pentru a întări o rugăciune.

Cu ”Amin” se încheie rostirea crucii – ”În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, Amin”.

Cei mai mulți îl rostesc în grabă la sfârșitul rugăciunilor pentru că așa au învățat de la părinții și de la confesorii lor, dar nu se gândesc prea mult la semnificația cuvântului.

”Amin” trebuie rostit încet și cu evlavie, pentru că acest cuvânt reprezintă de fapt un legământ de credință. Prin el, omul simplu care se roagă își rostește încă o dată credința, angajamentul că va respecta rugăciunea și cuvântul Domnului.

sursa: ampress.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=602242


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.