Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Clarificări despre bursele pentru medicii rezidenţi. Proiect de ordonanţă, în dezbatere publică la Guvern

Clarificări despre bursele pentru medicii rezidenţi. Proiect de ordonanţă, în dezbatere publică la Guvern

12 iulie 2017 Actualitate


mediciClarificări privind bursele acordate medicilor rezidenţi au fost puse în dezbatere publică, la Guvern. Este posibil să fie adoptată ordonanţă de urgenţă în şedinţa de joi.

Potrivit actului normativ, începând cu această lună, rezidenţii cu un salariu lunar brut mai mic de 7.100 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursa de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei.
„Bursa de rezidenţiat nu face parte din salariul brut sau solda brută, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale”, potrivit proiectului de ordonanţă.

sursă: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=582981


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.