Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • CNAIR, despre situaţia de pe A1, Sebeş-Sibiu, dealul Bucium: „Alunecările s-au stabilizat şi nu pun în pericol siguranţa traficului rutier”

CNAIR, despre situaţia de pe A1, Sebeş-Sibiu, dealul Bucium: „Alunecările s-au stabilizat şi nu pun în pericol siguranţa traficului rutier”

8 iunie 2017 Eveniment
autostrada orastie sibiu dealul bucium mai 2017_1Reprezentanţii CNAIR au transmis precizări referitoare la situaţia alunecărilor de teren de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3, zona Dealul Bucium. Dacă Asociaţia “Construim România” avertiza joi că, după cum se putea observa din imagini filmate în martie şi în mai, dealul aluneca în continuare spre autostradă, CNAIR subliniază că nu este pusă în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier.

Vezi VIDEO: A1, Sebeş – Sibiu, Lot 3. ONG: Dealul Bucium continuă să cadă spre autostradă. Încă se aşteaptă expertiza tehnică

Potrivit CNAIR, “în prezent, DRDP Braşov execută lucrări de întreţinere şi de punere în siguranţă a zonelor ale căror lucrări de construcţie nu au fost finalizate de fostul antreprenor Saligni-Impregilllo, inclusiv în zona dealului Bucium.

În acelaşi timp, CNAIR are un contract în derulare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care monitorizează periodic zona dealului Bucium. Din rapoartele prezentate periodic  rezultă că alunecările s-au stabilizat şi ca atare nu pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. În zonă este montat un sistem de monitorizare (inclinometre), care arată că fenomenul de alunecare a stagnat”.

Compania mai precizează că aşteaptă rezultatul expertizei generale, din care vor rezulta soluţiile tehnice, în cazul în care se reactivează alunecarea. “Chiar dacă fenomenul de alunecare nu mai există, Beneficiarul (CNAR) monitorizează zilnic situaţia. Documentatia pentru Contractul de Expertiză, comandată de CNAIR, se află în acest moment la ANAP pentru validare”, mai precizează CNAIR.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575535Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.