Acasa
  • Acasa
  • Eveniment
  • Consilier local PSD din Noşlac, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene. Decizie la Tribunalul Alba

Consilier local PSD din Noşlac, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene. Decizie la Tribunalul Alba

15 iunie 2017 Eveniment
instanta judecataUn consilier local PSD de la Noșlac a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie. Aurel Cristian Ungureanu a fost trimis în judecată de DNA, în ianuarie, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și fals material în înscrisuri oficiale. A fost acuzat practic că a folosit acte false pentru a obţine bani de la APIA. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2009-2013, inculpatul Aurel Cristian Ungurean a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false (adeverințe având ca emitent Primăria Noșlac și contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin acest demers, inculpatul a obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 43.977,11 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul județean Alba s-a constitut parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător, până la concurența sumei de 43.977,11 lei, asupra bunurilor mobile și imobile, proprietatea inculpatului Ungurean Aurel Cristian.

Pe 12 iunie, Tribunalul Alba a dat prima decizie în acest caz. A hotărât pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a constatat că inculpatul a plătit prejudiciul iniţial stabilit, respectiv sumele de 26.163 lei şi 17.81 lei  în favoarea părţii civile Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba. A menţinut însă măsuri asigurătorii pentru recuperarea sumei până la concurenţa sumei rămase din debitul achitat parţial.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577156Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.