Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Cum se poate primi suma de 1000 de euro de la stat. Condiţiile pentru internship, într-un proiect de lege

Cum se poate primi suma de 1000 de euro de la stat. Condiţiile pentru internship, într-un proiect de lege

13 iunie 2017 Actualitate
tineriDacă primesc în internship tineri de la vârsta de 16 ani, firmele pot primi 1000 de euro de la stat.

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a internshipului care reglementează modalitatea de efectuare a acestor programe de pregătire pentru tineri.

Potrivit proiectului, numărul internilor dintr-o firmă nu poate fi mai mare de 5% din totalul angajaţilor. În plus, aceasta trebuie să încheie un contract de cel mult şase luni cu tânărul care vine în internship, iar perioada se consideră vechime în muncă. Timpul maxim de muncă este de şase ore pe zi.

Vor primi o indemnizaţie de cel puţin 50% din salariul minim şi vor beneficia de o primă de angajare de la stat de 1.000 de euro.

În același timp, firmele vor fi încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat.

Concret, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariați stau la firmă cel puțin doi ani.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576684Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.