Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Decizie definitivă a Curții de Apel Alba Iulia: interlopul Ioan Clămparu va sta 25 de ani după gratii!

Decizie definitivă a Curții de Apel Alba Iulia: interlopul Ioan Clămparu va sta 25 de ani după gratii!

15 noiembrie 2017 Actualitate


Curtea de Apel Alba Iulia a decis că Interlopul Ioan Clămparu va executa 25 de ani de închisoare şi va plăti daune de 50.000 de lei. Decizia este definitivă. Acesta a fost prezentat marţi, 14 noiembrie, în faţa unei instanţe a Curţii de Apel Alba Iulia, după ce a contestat o decizie anterioară a Tribunalului Alba potrivit căreia va executa 25 de ani de închisoare şi va plăti daune de 50.000 de lei. Curtea de Apel a respins contestaţia condamnatului şi a menţinut hotărârea de la Tribunal.
Clămparu, considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa este supranumit ”cap de porc” și avea 3 condamnări din Spania, Italia și România, care în total însumau aproape 50 de ani de închisoare. Aceste pedepse au fost contopite.
În timpul procesului de la Alba Iulia, magistraţii au descoperit în cazierul acestuia o nouă condamnare, de 18 ani de închisoare, primită în 2008, în Italia. După solicitarea de informaţii de la autorităţile italiene şi traducerea sentinţei din urmă cu 9 ani, Tribunalul Alba a decis, în final, condamnarea interlopului la pedeapsa finală de 25 de ani de închisoare şi la plata unor daune de 50.000 de lei.

Considerat de presa spaniolă unul dintre cei mai periculoşi interlopi, Clămparu s-a predat autorităţilor din Spania în toamna lui 2011. Reţeaua pe care Clămparu a iniţiat-o a avut ca model modul de acţiune, regulile şi pedepsele utilizate în cadrul Camorrei italiene.

Potrivit procurorilor, pe relaţia România-Spania a acţionat, din 2001, o reţea de trafic internaţional de persoane, cu ramificaţii în mai multe judeţe din ţară: Sibiu, Prahova şi Neamţ. Reţeaua era structurată într-o manieră piramidală, fiind condusă de către acesta. Conform rechizitoriului, existau segmente distincte ale reţelei care se ocupau de recrutarea sau racolarea victimelor, de obţinerea documentelor de călătorie şi transportul fetelor până în Spania, unde tinerele erau preluate de alţi membri ai reţelei şi obligate să practice prostituţia. Fetele erau obligate să se prostitueze numai cu cetăţeni spanioli şi nu aveau voie să vorbească una cu cealaltă despre adevărata lor identitate. Multe dintre fete au reuşit cu timpul să fugă, unele chiar cu ajutorul unor clienţi spanioli, şi au depus mărturie împotriva racolatorilor şi proxeneţilor.

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.