Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Doar unul din patru români crede că lucrurile merg în direcţia bună, în ţară. Care este situaţia în Europa

Doar unul din patru români crede că lucrurile merg în direcţia bună, în ţară. Care este situaţia în Europa

18 octombrie 2017 Actualitate


oameniRomânii par să fie mai pesimişti. Doar unul din patru crede că lucrurile merg în direcţia bună în România, în scădere cu 7 puncte procentuale faţă de martie 2017. Asta arată eurobarometrul realizat de institutul Kantar, la comanda Parlamentului European.

România înregistrează cea mai mare scădere a încrederii populaţiei faţă de direcţia în care evoluează ţara, după Germania (-9).

Doar 25% dintre români consideră că lucrurile merg în direcţia bună, iar 62% cred că lucrurile merg în direcţia greşită, o creştere cu 10 puncte procentuale faţă de precedentul eurobarometru din martie 2017. Cu excepţia Marii Britanii (+14), România înregistrează cea mai mare creştere a populaţiei care crede că lucrurile merg în direcţia greşită.

La nivelul întregii Uniuni Europene pare să se înregistreze o foarte uşoară revenire a optimismului, în condiţiile în care 33% dintre cetăţenii europeni cred că lucrurile merg în direcţia bună – cu un punct procentual mai multe faţă de martie 2017 –  în timp ce 50% cred că merg în direcţia greşită (-2).

Sondajul a fost realizat în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în perioada 23 septembrie – 2 octombrie 2017 de Kantar Public.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=604091


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.