Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • DUMINICĂ: Etapa finală a festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” 2017, în premieră, la Alba Iulia

DUMINICĂ: Etapa finală a festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” 2017, în premieră, la Alba Iulia

3 iulie 2017 Actualitate


9iul2017Iubitorii de valori, obiceiuri și tradiții autentice din județul Alba sunt așteptați duminică, 9 iulie, la etapa finală a festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” 2017. Evenimentul se va desfășura, pentru prima dată, în Piața Cetății din Alba Iulia. 

Duminică, 9 iulie, etapa finală a celui mai important festival-concurs de conservare, promovare și valorificare a tradițiilor și obiceiurilor din Județul Alba „Cultură pentru Cultură” se va desfășura, pentru prima dată, în Piața Cetății din Alba Iulia, începând cu ora 13:00.

Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa care îşi propune să promoveze valorile, obiceiurile, gastronomia şi tradiţiile autentice ale Albei astfel încât criteriile generale de evaluare în cadrul concursului sunt doar două respectiv autenticitate (cu o pondere de 90%) şi valoare artistică (cu o pondere de 10%).

Începând din 2017 festivalul a adus o serie de noutăţi cum ar fi încurajarea comunităţilor locale să participe cu câte două reprezentanţii pentru fiecare secţiune şi/sau subsecţiune, dacă una dintre reprezentanţii este realizată de către comunitatea uneia sau mai multor minorităţi naţionale. Astfel începând cu ediţia din acest an a festivalului – concurs la secţiunea „Spectacol folcloric” a fost introdusă subsecţiunea „Minorităţi naţionale”.

Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, festivalul a cuprins primele etape, la Negrileasa, Loman, Ciugud şi Unirea, iar finala concursului va avea loc la Alba Iulia în 9 iulie.

Vezi şi FOTO: Festivalul de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură”. PREMIILE de la Ciugud. Ultima etapă, la Unirea, cu comunele din zona Aiud – Ocna Mureş

Citeşte şi FOTO: Opt comune au participat la a doua etapă zonală a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură”, de la Loman. Comunităţile premiate

Vezi şi FOTO: Premiile la Festivalul „Cultură pentru Cultură” 2017, etapa de la Negrileasa. Comunele calificate în finală, pentru păstrarea tradiţiilor

URL scurt: http://alba24.ro/?p=580945


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.