Acasa
  • Acasa
  • Administratie
  • EDITORIAL: Primarul ”orașului Mercedes” alergic la ieftinituri. Ce contează câțiva lei, dacă e să-i spargi pe tei?

EDITORIAL: Primarul ”orașului Mercedes” alergic la ieftinituri. Ce contează câțiva lei, dacă e să-i spargi pe tei?

4 iulie 2017 Administratie


ovidiuDe când a ajuns primarul ”orașului Mercedes”, Dorin Nistor a făcut alergie la ieftinituri. Când scoate banii, aruncă cu ei. Cu condiția să nu fie banii personali, ci ai primăriei. Cu mersul lui legănat și apăsat, Dorinel trece, greoi, de orice reținere când e vorba să dea bani mulți de la stat, la privat. ”Scumpule, dă-ne 200 de bucăți”, trebuie să-i fi spus el furnizorului de copăcei de la care a cumpărat primăria niște tei, la aproape 500 de lei bucățica, plus TVA.

Doar nu era să cumpere cu 30 de lei, cât ar fi fost pe piață; i-ar fi crăpat obrazul de rușine în orașul imaginarului ștaif german, în fața fabricanților de cutii de viteze și a poluatorilor alungați de prin Europa… plus faza de care vă ziceam, cu alergia. Adică să produci mașini scumpe la umbra unor tei ieftini… nu merge.

La prețul ăsta, teii din Sebeș sunt probabil mlădițe ”handmade” din teiul lui Eminescu. E suficient să îți pui o crenguță (în valoare de aproximativ 80 de lei) sub pernă și visezi numele viitorului primar.

Și pentru că tei, de ce nu și niște photia fraseri red robin cam la același preț, poate puțin mai scumpi? Sunt niște arbuști umili (costă doar 25 de lei în mod normal) și o să-i recunoașteți după frunzele roșii. ”Scumpete, dă-ne 25, să vedem cum se prind”. Deși cu faza că ”se prind” se referea la arbuști, ne-am prins de fapt noi. Bine, nu era greu să ne prindem pentru că astea sunt greșeli de primar începător: ”sindromul panseluța” sau cum să cumperi copăcei la preț de pădure? Doar că panseluțele trec, nimeni nu mai știe câte au fost, dar teii rămân…

Și ne-am mai prins că multe dintre achizițiile pe care le face primăria sunt așa: știfturi (termen nemțesc) la preț de branduri (la cerere, punem la dispoziție detalii).

Pentru cârmaciul primăriei, orice articol care nu sesizează minunatele sale realizări este dovada clară a unei conspirații. Cineva, undeva, este interesat de locul său de primar. Cineva, undeva, vrea să fie el în locul lui. Și, cel mai dureros: cineva, undeva, vrea să cumpere el tei cu aproape 500 de lei bucata. Filosofia administrativă la Sebeș, nu-i mai mult de atât.

În ce îl privește pe Nistor, entitatea sa cinstită are un loc asigurat oricând la restaurantul Panoramic din Alba Iulia, celebru pentru vulpițele care, în lipsa apei curente, spală cu limba farfuriile lăsate pe masă. Bine, ceva apă este adusă de la Sebeș, cu mașina de pompieri a primăriei. Și pentru că apa trebuie să fie în general potabilă, pompierii de la Sebeș vor avea o instalație de potabilizare în valoare de 125.000 de lei, investiție votată deja de consilierii locali.

Să tot bei, sub tei.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581301


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.