Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Elevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia sprijină Ştafeta Veteranilor. JOI, tur al Cetăţii şi primirea voluntarilor „Invictus”

Elevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia sprijină Ştafeta Veteranilor. JOI, tur al Cetăţii şi primirea voluntarilor „Invictus”

18 octombrie 2017 Actualitate


invictusElevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia se alătură demersurilor Asociaţiei Voluntarilor “Invictus”, care desfăşoară, în octombrie, a patra ediţiei a Ştafetei Veteranilor. Obiectivul acţiunii este de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, cu un total 2.396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea a început pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața Primăriei Craiova. Traseul  galben, București – Carei, a început în 15 octombrie, la ora 9.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare. Traseul roșu a debutat în 17 octombrie, din fața sediului  Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”.

Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al  Doilea Război  Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, ce sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games.

În acest demers se înscrie şi activitatea de primire a ştafetei şi de alergare a elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia. Joi, 19 octombrie, la ora 10.50, pe platoul din incinta colegiului va avea loc primirea voluntarilor Invinctus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia. Apoi, 26 de voluntari elevi ai colegiului vor face un tur al Cetăţii, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603924


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.