Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Enoriașii ortodocşi din Rădești cer ajutor pentru terminarea bisericii din localitate. Mai sunt de executat lucrări de pictură în interior

Enoriașii ortodocşi din Rădești cer ajutor pentru terminarea bisericii din localitate. Mai sunt de executat lucrări de pictură în interior

5 iulie 2017 Actualitate


IMG_20170604_101917Enoriașii ortdodocşi din Rădești se străduiesc de mai bine de 9 ani să termine lucrările la biserica din localitate, ce poartă hramul ”Sfinţii Apostoli Petru și Pavel”. Construcția care a început în 2008 este finalizată în proporție de 90%, singurul lucru rămas neterminat fiind interiorul. Acum, credincioșii apelează la oameni și cer ajutorul pentru a putea finaliza pictura interioară.

Pentru localnicii din Rădești, biserica este mai mult decât un lăcaș de cult, este locul în care se întâlnesc în fiecare duminică și în care se roagă unul pentru altul. Pentru că și-au dorit o biserică ortodoxă la ei în localitate, încă din 2008 au început să doneze pentru construcția acesteia. Cu ajutorul lor și cu sprijin de la autorități s-a reușit ridicarea acesteia, în mai bine de 8 ani.

Construcția este finalizată, dar una dintre cele mai importante părţi este neterminată. Este vorba despre picturile și sculpturi, ce nu pot fi realizate, pentru că nu există fonduri. Cetățenii fac apel și la oamenii care nu fac parte din comunitatea lor.

„Aceasta este frumoasa biserică ortodoxă din comuna Rădești, județul Alba. Cei care aveți dorința de a ne ajuta să finalizăm și partea interioară a acestei frumoase biserici, care constă în pictură cu frescă și sculptură în lemn, vă rugăm să o faceți din puținul dumneavoastră și Dumnezeu să vă răsplătească înzecit!” ne-au transmis Ioan și Verginia Savu.

Aceștia au trimis și contul în care cei care doresc să-i ajute pot dona bani.

Parohia Ortodoxă Rădești
(CIF:7663531)
CONT RO29RNCB0005021070820001: deschis la BCR Aiud, reprezentat prin preot Ioan Ghibescu.

Localitatea Rădeşti (din comuna Rădeşti, lângă Aiud) are, potrivit celui mai recent recensământ, 628 de locuitori, majoritatea ortodocşi.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581416


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.