Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Excursionişti rătăciți în Munții Apuseni. 16 persoane, între care 13 copii, salvate de jandarmii montani

Excursionişti rătăciți în Munții Apuseni. 16 persoane, între care 13 copii, salvate de jandarmii montani

7 iulie 2017 Actualitate


cascada varciorogUn grup de excursioniști format din 16 persoane, dintre care 13 minori, s-a rătăcit joi, 6 iulie, în zona Cascadei Vârciorog din munții Apuseni, după o ploaie torențială cu grindină. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni i-au găsit și condus până la pensiunea unde aceștia erau cazați. Nici o persoană din grupul de excursioniști nu a suferit leziuni corporale.

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, joi, 6 iulie, în jurul orei 14.00, în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că un grup de excursioniști aflaţi pe drumul care face legătura între Cascada Vârciorog și Pensiunea Poarta Arieșului s-a rătăcit din cauza condițiilor meteo extreme (ploaie torențială și căderi de gheață).

Subofiţerii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au deplasat în zona Cascadei Vîrciorog, localitatea Arieșeni, unde au identificat grupul de excursioniști format din 3 adulți și 13 minori, iar după o verificare sumară a stării de sănătate a persoanelor rătăcite, s-a trecut la conducerea acestora până la Pensiunea Poarta Arieșului, unde aceștia din urmă aveau cazare.

De menționat faptul că nici o persoană din grupul de excursioniști nu a suferit leziuni corporale. Efectivele de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au pus în mișcare pe drumul de întoarcere la ora 15.00.

Jandarmii reamintesc cetățenilor că aceştia pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Foto: facebook

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581868


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.