Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Fenomene meteo extreme în România. Ce spun specialiştii despre vremea din următoarele luni

Fenomene meteo extreme în România. Ce spun specialiştii despre vremea din următoarele luni

17 octombrie 2017 Actualitate


soare ploaieÎn următoarea perioadă, se anunţă variaţii mari de temperatură şi perioade cu vreme “de vară”, alternate cu viscol şi precipitaţii abundente. Despre fenomenele extreme ce sunt aşteptate a vorbit directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

„Putem să avem două săptămâni de vară într-o lună de toamnă (..). Este posibil să avem în fiecare lună de toamnă valori mai ridicate decât în mod obișnuit.

După o perioadă în care o masă de aer cald a staționat în România, brusc poate fi înlocuită. Până spre vineri e vară indiană. În Banat și Oltenia vor fi chiar 27 de grade. De vineri ne apropiem de valori normale, care aduc cantități de precipitații (…). În luna noiembrie scade regimul de temperaturi. Cantitățile de precipitații vor fi mai bogate în vestul, nordul și centrul țării.

În luna decembrie înregistrăm temperaturi apropiate de norme. Nu putem să excludem cel puțin un fenomen de viscol (…). Pentru luna ianuarie, datele indică valori de temperaturi coborâte în partea de centru și nord a României”, a spus directorul ANM.

sursa: Antena3.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603666


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.