Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Florin Roman: Susțin în totalitate administrația publică locală care, în baza unor hotărâri judecătorești, a evacuat circa 60 de familii din blocul „Turturica”

Florin Roman: Susțin în totalitate administrația publică locală care, în baza unor hotărâri judecătorești, a evacuat circa 60 de familii din blocul „Turturica”

16 octombrie 2017 Actualitate


florin romanDeputatul PNL de Alba Florin Roman transmite că susţine în totalitate demersul administrației publice locale prin care au fost evacuate circa 60 de familii din Blocul G2 „Turturica” din Alba Iulia. De asemenea, precizează că a depus o iniţiativă legislativă prin care exploatarea minorilor sau a copiilor cu dizabilități, la recidivă, să fie sancționată cu închisoare, nu cu amendă.

“Ca parlamentar de Alba, susțin în totalitate administrația publică locală, care, în baza unor hotărâri judecătorești, a evacuat circa 60 de familii din blocul „Turturica”, cum îl numesc albaiulienii. Legea trebuie aplicată, nu discutată, indiferent cp vorbim de rromi, maghiari, români, sași sau alte etnii.

Am fost la „Turturica”. În prezenţa unui reprezentant al PSD, rromii evacuați se pregăteau de „filmat”, că vorba unuia „vin de la televiziune să ne filmeze”! Am discutat și cu polițiștii prezenți acolo: cele 33 de familii cu contracte au chei separate pentru acces. Am întrebat de ce copiii minori nu sunt preluati in grija organismelor specializate de protecție a copiilor? Nu am primit răspuns, dar am înțeles imediat: copiii sunt folosiți pentru victimizarea adulților! Ca un fel de monedă de schimb! Dacă nu ar plânge copiii în stradă, nu i-ar mai băga nimeni în seamă!

Nu cred că statul ar trebui să permită exploatarea minorilor! Din acest motiv, în această săptămână, am depus o inițiativa legislativă, prin care exploatarea minorilor sau a copiilor cu dizabilități, la recidivă, să fie sancționată cu închisoare, nu cu amendă. O înăsprire care să-i facă pe cei care trag foloase materiale de pe urma unor copii minori să se gândească de două ori, înainte de a face așa ceva.

Cred că reprezentanții PSD care încurajează rromii evacuați sa stea în stradă, cu copiii, se gândesc doar la niște voturi, iar atitudinea asta nu ajuta la rezolvarea fondului problemei. Ca să nu vorbim că blocul respectiv este un adevărat focar de infecție și de delincvenţă în zonă. Aștept ca instituțiile statului sa-și facă datoria și să se ocupe de protecţia copiilor, iar cei care profită de inocenţa lor să suporte rigorile legii”, spune Florin Roman.

Vezi şi VIDEO: Noapte lungă pentru oamenii din ”Turturica”. Dorm sub cerul liber, în fața blocului din care au fost evacuați forțat

UPDATE LIVE VIDEO: Întâlnire de gradul ”zero” la Prefectură, pentru situația din „Turturica”. Politicienii marchează puncte, oamenii rămân sub cerul liber!

Reamintim că aproximativ 60 de familii au fost scoase din Blocul G2, în 9 octombrie. Imobilul ar urma să fie demolat şi acolo să fie construită o parcare supraetajată.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au anunţat încă din vară că au trimis 67 de notificări pentru locatari ai Blocului G2 “Turturica”, care au pierdut un proces şi astfel s-a dispus măsura evacuării din locuinţe, deoarece locuiau abuziv în acele garsoniere. Motivele pentru care s-a luat această decizie țin de neplata chiriilor de aproximativ 8 ani, neachitarea facturilor de întreținere și utilități. Totodată, autorităţile comunicau că decizia nu avea legătură cu parcarea ce ar urma să fie amenajată pe locaţia respectivă.

Situația din ”Turturica” reprezintă cea mai grea dintre problemele la zi ale administrației locale întrucât a presupus evacuarea unui mare număr de oameni, dintre care un procent foarte mare de copii. Locatarii blocului s-au plâns că nu au unde să meargă și au reclamat că a fost ales un moment nepotrivit, dat fiind începutul de sezon rece.

În total, au fost evacuate 67 de garsoniere, din cele 105 din imobil.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=603248


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

loading…

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.