Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • Fostul director de la Cuprumin, Eugen Colda, transformat de presa centrală în vărul șefului operativ al SRI, Florian Coldea pe baza asemănării numelor

Fostul director de la Cuprumin, Eugen Colda, transformat de presa centrală în vărul șefului operativ al SRI, Florian Coldea pe baza asemănării numelor

5 iulie 2017 Actualitate


cuprumin abrudFostul director economic și contabil șef al Cuprumin SA, Eugen Colda, a devenit ”personalitatea începutului de săptămână” după ce numele său a fost asociat de presa centrală cu fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea. Mai multe publicații, culminând cu Antena 3 l-au prezentat drept vărul lui Coldea și unul dintre intermediarii șpăgilor dintre omul de afaceri Horia Simu și Daniel Moldoveanu, fostul șef al Comunității Naționale de Informații. Doar că între cei doi, nu există nici o legătură.

Potrivit unei anchete realizate de hotnews.ro, care citează surse apropiate de Cuprumin, între Coldea și Colda nu este nici o legătură. Dacă fostul șef al SRI, este născut la Arad, Colda este născut în Munții Apuseni.

”Tavalugul a pornit luni seara de la o serie de declarații făcute la Antena 3, unde în cadrul emisiunii Sinteza Zilei avocatul lui Horia Simu a susținut ca Daniel Moldoveanu l-a contactat pe clientul sau prin intermediul lui Eugen Coldea, despre care afirma ca este nimeni altul decat varul faimosului Florian Coldea” arată hotnews.ro.

Antena 3 a făcut, de altfel, și legătura cu eliberarea din funcție a fostului director Cuprumin, imediat după ce Coldea a fost și el pus pe liber.
La câteva ore distanță, unele cele mai importante ziare online (stiripesurse.ro, evenimentul zilei, flux24) din România au lansat titluri pompoase legate de acest subiect: “DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre vărul lui Florian Coldea: Cu ce GREI făcea combinații”, “Varul lui Florian Coldea protejat de DNA intr-o afacere in care s-a dat mita milioane de euro! Ce spune unul din cei implicati in afaceri” si “EXPLOZIV/ Dezvăluiri BOMBĂ despre implicarea SRI în afacerea Cuprului: CEI DOI COLDEA”. Si Antena 3 prezinta informatia pe site-ul sau în cadrul unei știri intitulate “Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Opt turnători rămân fără protecție”.
Cu toate acestea, între cei doi nu ar exista nici o legătură. Eugen Colda este născut în 1957, în satul Poieni (Alba) pe când Florian Coldea s-a născut la Arad în 1971. În plus, diferența de nume.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581395


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.