Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: 20 de asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de la DGASPC Alba au fost instruiţi în prevenirea consumului de droguri

FOTO: 20 de asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de la DGASPC Alba au fost instruiţi în prevenirea consumului de droguri

14 iunie 2017 Actualitate
IMG_3706În perioada 12-13 iunie, 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba au participat la o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor, organizată de Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA). La finalul cursului, participanții – asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de pe raza județului Alba – vor primi certificate de participare eliberate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Sesiunea de formare a însumat 16 ore de învățare și a fost susținută de un formator acreditat din cadrul CRPECA Alba Iulia.

Temele abordate au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri în România și la nivelul județului Alba, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe  psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul de specialitate din instituțiile publice locale cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului, transmite CPECA.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu, potrivit sursei citate.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576856Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.