Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: „Armata – O şcoală altfel”. Elevi de la Colegiul HCC şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au participat la activităţi în poligonul din Miceşti

FOTO: „Armata – O şcoală altfel”. Elevi de la Colegiul HCC şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au participat la activităţi în poligonul din Miceşti

7 iunie 2017 Actualitate








20170607_113526Elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” și ai Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” din municipiul Alba Iulia au participat, miercuri, la a cincea ediţie a evenimentului „Armata – O şcoală altfel”, organizat în poligonul de garnizoană ”Micești”, aflat în administrarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum”.

Activitatea a început cu mesajul de bun venit adresat tinerilor invitați de către organizatori și evidențierea importanței acestui parteneriat de durată. De asemenea vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu „APULUM” este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia, înfiinţat în  anul 1937 şi că a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu construite pe drumul Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor precum și participarea la o serie de exerciții multinaționale.

Activitățile din programul de anul acesta au adus  un element de noutate prin prezența specialiștilor  din Grupul 1 EOD din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, care le-au prezentat elevilor autospeciala MRAP EOD și echipamentele din dotare.

Entuziasmul a atins cote maxime odată cu prezentarea exercițiilor demonstrative de distrugeri în diferite medii, distrugerea unui colet/pachet capcană  precum și executarea unei ședințe de tragere cu toate categoriile de armament din dotare.

La încheierea acțiunilor, elevii au fost invitați să observe efectul în teren și asupra țintelor. De asemenea, în poligon a fost amenajat un atelier de luare a liniei de ochire și un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu folosite în procesul de instruire.

Activitatea s-a bucurat de succes şi drept dovadă unitatea a primit de pe acum solicitări pentru anul viitor.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575174



Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!







• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.