Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Bărbat din Alba, RĂNIT după o bătaie între ciobani, pe Retezat, din cauza locurilor de păşunat. Unul dintre ei a murit

FOTO: Bărbat din Alba, RĂNIT după o bătaie între ciobani, pe Retezat, din cauza locurilor de păşunat. Unul dintre ei a murit

10 iunie 2017 Actualitate
18951442_495073267490663_535039519859713788_nUn cioban din comuna Săsciori a fost rănit, vineri seara, într-un conflict izbucnit între cinci oieri, aflaţi pe Masivul Retezat. Unul dintre ei a murit şi alţi doi au suferit leziuni. Potrivit unor surse, aceştia s-ar fi bătut din cauza unor locuri de păşunat.

Bărbatul care a decedat avea 48 de ani şi era din judeţul Hunedoara.

Dintre cei trei oieri răniţi, unul este din Alba. Are 52 de ani şi este din comuna Săsciori. Ceilalţi doi sunt din comuna Pui (Hunedoara), respectiv din judeţul Vaslui.

Conflictul între oieri ar fi fost unul mai vechi. A izbucnit între doi fraţi, pe de-o parte şi alţi trei ciobani.

Potrivit Jandarmeriei Hunedoara, “în data de 9 iunie a.c., în jurul orei 19.00, a fost sesizat printr-un apel la numărul de urgență 112 un conflict între ciobanii aflați în zona Șaua Paltina, din Retezat. Apelul a fost efectuat de către unul dintre ciobani, care a menționat că a fost lovit și are nevoie de îngrijiri medicale.

Către zona în care se aflau ciobanii implicați în conflict au pornit 4 jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, 3 salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și 2 polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani.

Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23.00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale.

Având în vedere situația constatată, către zona Șaua Paltina au pornit alți 5 jandarmi montani, 12 salvamontiști, pentru a transporta cele trei persoane rănite, 5 polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală.

Începând cu ora 1.00, jandarmii montani și salvamontiștii au început acțiunea de coborâre a celor trei persoane rănite. Două dintre acestea au necesitat transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat.

Două dintre persoanele rănite a fost preluate de ambulanță de la baza muntelui și conduse la spital, iar cea de-a treia a fost condusă de jandarmii montani la spitalul din Lupeni.

Jandarmii montani și polițiștii au rămas la locul producerii conflictului până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz activitatea de cercetare penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului competent”.

sursa foto: IJJ Hunedoara (Facebook)

URL scurt: http://alba24.ro/?p=576061Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.