Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Caravana Cultură’n Șură, la Galda de Jos. Spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie”, pe scena Căminului Cultural

FOTO: Caravana Cultură’n Șură, la Galda de Jos. Spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie”, pe scena Căminului Cultural

11 iulie 2017 Actualitate


19885606_1070045276466062_30626900_oSâmbătă, pentru al doilea an consecutiv, caravana Cultură’n Șură a ajuns în comuna Galda de Jos din județul Alba. După ce anul trecut șura lui Liviu a lu’ Pilu a găzduit spectacolul „Fisura” de Flavius Lucăcel, pe 8 iulie spectacolul prezentat publicului  pe scena Căminului Cultural a fost „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț.

Ceea ce a început acum 5 ani ca o inițiativă inedită și ușor exotică a devenit acum un act de normalitate în câteva sate din Transilvania: o trupă de teatru își amenajează decorul și luminile în curțile sătenilor și joacă gratuit un spectacol pentru toți membrii comunității.

După o primă etapă petrecută în perioada 9-­12 iunie, timp în care spectacolul „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți autori a fost văzut de mai bine de 900 de spectatori din mediul rural și urban, a venit rândul producției „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, să fie prezentă pe scenele din Titești, Galda de Jos și Bod.

Spectacolul „Cerere în căsătorie” în regia lui Victor Olăhuț a fost realizat în parteneriat cu Teatrul de Artă din București și îi are în distribuție pe actorii George Constantinescu ­ cel mai bun actor în rol principal la festivalul „Comic 7B” de la Buzău, ediția 2016, Florentina Năstase ­ nominalizată pentru cel mai bun rol secundar la gala premiilor UNITER 2016 și Valentin Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. Pe lângă acești actori au mai fost alături de ei colegii de sonorizare și iluminare, Crăciun Vasile și cel care adună frumosul public la teatru, Flavius Lucacel.

Desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul festivalului „Comic 7B”, „Cerere în căsătorie” se joacă de mai bine de doi ani cu succes atât la sediu ­ Teatrul de Artă, cât și în țară, în festivaluri sau în spații independente.

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.