Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Competiție de powerlifting la Penitenciarul Aiud. Deținuții au ridicat greutăți de până la 240 de kilograme

FOTO: Competiție de powerlifting la Penitenciarul Aiud. Deținuții au ridicat greutăți de până la 240 de kilograme

6 iunie 2017 Actualitate
DSCN2607Sâmbătă, în Penitenciarul Aiud s-a desfăşurat ediţia a VI-a a Competiţiei de powerlifting adresată persoanelor private de libertate. Rezultatele obţinute au rivalizat, pe alocuri, cu cele dintr-o competiţie oficială, nu de puţine ori bara de concurs fiind încărcată cu greutăţi ce atingeau 180, 200 sau chiar 240 de kilograme.

Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă constând în trei probe: genuflexiuni, „împins din culcat” şi „îndreptări”. Evenimentul la care au participat 22 de deţinuţi s-a derulat pe parcursul a mai mult de 7 ore şi a beneficiat de suportul tehnic şi logistic al Federaţiei Române de Powerlifting care are sediul în Alba Iulia.

DSCN2569Practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele private de libertate au  intrinsec motivaţia necesară de a participa.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=574993Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.