Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Elevii Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au aniversat 99 de ani de la Marea Unire

FOTO: Elevii Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au aniversat 99 de ani de la Marea Unire

29 noiembrie 2017 Actualitate


Elevii Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au marcat, ]n perioada 23-29 noiembrie, cei 99 de ani de la Marea Unire, printr-o serie de activități dedicate acestui eveniment.

Activitățile au debutat încă din data de 23 noiembrie, când profesoara de istorie Nicoleta Dăescu, împreună cu elevii claselor a V-a și a VI-a, au vizitat Sala Unirii intrând în contact cu personalitățile care au făcut posibilă îndeplinirea acestui deziderat.

În zilele de 27 si 28 noiembrie, elevii de la învățământul primar și gimnazial au desenat și au pictat, pregătind panouri și o expoziție cu tematică specifică momentului, expoziție ce se află în CDI-ul școlii. Tot în aceste zile au confecționat stegulețe și au realizat dezbateri pe tema portului popular românesc.

Acțiunile dedicate Marii Uniri au culminat cu un moment artistic desfașurat în data de 29 noiembrie și prezentat de elevii claselor a V-a și a VI-a, care au recitat poezii și au cântat cântece patriotice. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a școlii, cu participarea tuturor elevilor și cadrelor didactice. S-a încheiat cu o horă a Unirii în care s-au prins toti participanții, transmite consilier educativ, prof. Anca Magda.

Tot miercuri, elevii din învățământul gimnazial, coordonați de profesorii Nicoleta Dăescu, Alina Ștef și Florentin Crișan, au desfășurat o activitate complexă, interdisciplinară, în CDI-ul școlii, pe tema realizării statului unitar român.

 

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.