Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Lecție despre siguranța rutieră susținută de polițiști pentru zeci de preşcolari şi școlari din unităţi de învăţământ din Alba Iulia

FOTO: Lecție despre siguranța rutieră susținută de polițiști pentru zeci de preşcolari şi școlari din unităţi de învăţământ din Alba Iulia

7 iunie 2017 Actualitate
DSC_0888Poliţiştii din Alba continuă activităţile dedicate siguranţei copiilor, iar în această perioadă, premergătoare vacanţei mari, sunt prezenţi în unităţi de învăţământ cu sfaturi şi recomandări antivictimale.

În săptămâna curentă, poliţiştii de prevenire, rutieră şi proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au întâlnit cu zeci de preşcolari şi școlari din unităţi de învăţământ din Alba Iulia, în care se derulează Programul Naţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Activităţile au avut drept scop informarea şi educarea celor mici, în vederea adoptării unui comportament preventiv, atât pe perioada şcolii cât şi pe perioada vacanţei de vară, ce se apropie.

Temele abordate au vizat prevenirea violenţei, prevenirea accidentelor rutiere şi prevenirea victimizării din diferite infracțiuni, copiii fiind îndemnaţi să respecte regulile de circulaţie şi, în orice împrejurare, să adopte un comportament nonviolent, pentru a se feri de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Discuţiile au fost interactive, iar cei mici au demonstrat că ştiu să circule corect şi au ilustrat acest lucru prin momente artistice (desene, poezii, cântece şi dansuri cu tematică rutieră).

Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua atât pe parcursul anului şcolar cât şi în vacanţa de vară.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=575228Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.