Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Mii de vizitatori, la Târgul Căciulilor din Blaj, eveniment tradiţional de Moş Nicolae

FOTO: Mii de vizitatori, la Târgul Căciulilor din Blaj, eveniment tradiţional de Moş Nicolae

6 decembrie 2017 Actualitate


Mii de oameni participă miercuri, 6 decembrie, la tradiţionalul „Târg al Căciulilor” de la Blaj. Evenimentul, atestat documentar de peste 200 de ani, este organizat în fiecare an cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae.

Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea oarecum preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind şi celebra expresie „ce dă Blajul”. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar ramâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Peste 250 de comercianţi din toate colţurile ţării expun produse, aproximativ 30 dintre ei prezentând articole din blană, denumiţi, în mod popular, „căciulari”. Standurile sunt, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu „Lupa Capitolina”. Majoritatea tarabelor comercianţilor sunt pe Bulevardul Republicii şi pe străzile adiacente.

Vizitatorii pot vedea şi cumpăra, pe lângă tradiţionalele căciuli şi articole de îmbrăcăminte tradiţională, şi încălţăminte, produse alimentare ecologice şi alte cadouri de sărbători.

Traficul autovehiculelor este oprit în zona centrală a Blajului, pe străzile pe care se desfăşoară „Târgul Căciulilor”, până la ora 21.00. Pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj a instituit restricţii de circulaţie a autovehiculelor pe Bulevardul Republicii şi pe străzile Popa Şapcă, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Şaguna, Episcop Ioan Lemeny şi, parţial, Tudor Vladimirescu (de la Lupa Capitolina la Podul Minciunilor).

Ordinea şi buna desfăşurare a celor două târguri este asigurată de efective ale Poliţiei Municipale, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei.

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.