Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Noaptea Pricolicilor – Carnavalul de la Limba. Sărbătoare dacică pentru toate vârstele, pe malul Mureşului

FOTO: Noaptea Pricolicilor – Carnavalul de la Limba. Sărbătoare dacică pentru toate vârstele, pe malul Mureşului

2 iulie 2017 Actualitate


19657490_1896306737260861_5201859942845570958_nA XI-a ediţie a evenimentului Noaptea pricolicilor – Carnavalul de la Limba s-a desfăşurat în acest weekend, în satul de pe marginea râului Mureş. Organizatori au fost Primăria şi Consiliul local al Comunei Ciugud, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Limba şi Asociaţia Limbenii.

Serbarea în aer liber a scos în evidenţă originile dacice ale limbenilor şi bucuria păstrării unor obiceiuri străvechi, o veritabilă lecţie de istorie „live”.

Evenimentul a început vineri seara cu slujba religioasă, iar cel mai colorat moment a fost carnavalul micilor pricolici şi premierea celor mai frumoase costume. Copiii au prezentat costumaţii frumoase, inspirate după eroii preferaţi.

Distracţia a fost pentru toate vârstele. Spre seară, a fost spectacolul ansamblului folcloric al comunei Ciugud “Doina Mureşului” şi focul lui Zamolxe.

Legenda spune că pe vatra satului Limba au trăit dacii care erau organizați într-un grup războinic a căror simbol era lupul. Legenda “Pricolicilor” face referire la ritualurile de iniţiere a tinerilor “lupi”. În urma ritualurilor locuitorii acestor meleaguri au ajuns să fie cunoscuţi sub denumirea de oameni-lup sau pricolici.

sursa foto: Facebook (Primăria comunei Ciugud şi Asociaţia Limbenii)

URL scurt: http://alba24.ro/?p=580851


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.