Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Parteneriat între școlile române și germane, pentru dezvoltarea unui viitor comun. O delegație va evalua potențialul educațional din municipiul Sebeș

FOTO: Parteneriat între școlile române și germane, pentru dezvoltarea unui viitor comun. O delegație va evalua potențialul educațional din municipiul Sebeș

4 iulie 2017 Actualitate


Delegatie-Brandenburg_SebesÎn cadrul mai larg al parteneriatului dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg, precum și în urma vizitei Secretarului de Stat Anne Quart, responsabilă pentru domeniul Afacerilor Europene în cadrul Ministerului pentru Justiție, Europa și Protecția Consumatorului, Regiunea Centru și județul Alba primesc vizita unui grup de tineri din Landul Brandenburg, pentru a crea o punte peste generații, printr-un schimb educațional cu elevii din Sebeș.

Liceul ”Dr. Wilhelm Polthier” din Wittstock și Liceul German Sebeș vor demara un parteneriat comun, ca urmare a unei vizite de documentare a unei delegații germane reprezentând acest liceu, condusă de directoarea dr. Eva-Maria Vanino, însoțită de încă două cadre didactice și cinci elevi. Scopul lor este de a crea cadrul în care cele două unități de învățământ pot să colaboreze, deoarece în urmă cu doar două săptămâni  Secretar de Stat Anne Quart a vizitat școala parteneră din Sebeș și a discutat împreună cu Directorarea Verona Onofrei despre sistemul de învățământ din România.

Delegația germană va evalua potențialul educațional din municipiul Sebeș (în germană Mühlbach) în perioada 5 – 9 iulie 2017.

Secretar-stat-Brandenburg_SebesDirectoarea liceului din Regiunea Centru, Verona Onofrei, în colaborare cu coordonatorul parteneriatului dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru,  dr. Birgit Schliewenz, au pregătit un program amplu.

Oaspeții germani ar trebui să învețe în primul rând să cunoască România și regiunea noastră, iar într-un atelier de lucru comun, gazdele și oaspeții vor discuta despre modul în care vor concretiza acest parteneriat. Elevii de la liceul gazdă vor prezenta o piesă de teatru pentru oaspeții germani în limba acestora.

Scoala-Sebes2Delegația de profesori germani va avea o întrevedere oficială și cu primarul orașului Sebeș. Ulterior, pe măsură ce acest parteneriat educațional se va dezvolta, este posibilă o întâlnire de lucru a primarilor ambelor orașe, Wittstock din Brandenburg și Sebeș din România, respectiv a domnilor Jörg Gehrmann și Dorin Nistor, pentru a stabili noi coordonate de activități comune.

Programul cadrelor didactice și al elevilor din Wittstock cuprinde un tur ghidat în orașul Sebeș și în împrejurimi, o vizită la Mănăstirea Râmeț, o excursie la Sibiu și o vizită la o biserică fortificată, reabilitată recent cu fonduri nerambursabile. Sâmbătă seara, partenerii vor semna un acord de cooperare. În cadrul acestui document va fi prevăzută inclusiv o vizită a unui grup de elevi de la Liceul German Sebeș, la începutul lunii septembrie, o vizită în Germania,atât la Wittstock, cât și la festivalul din orașul Bad Freienwalde, unde vor participa activ la activitățile de promovare ale Regiunii Centru.

Acest proiect este coordonat de Reprezentanța din Alba Iulia a Parteneriatului dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, în cooperare cu ADR Centru, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=581313


Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.