Acasa
  • Acasa
  • Actualitate
  • FOTO: Peste 500 de vizitatori, la Zilele Bibliotecii Judeţene Alba. Expoziţii, ateliere şi lansări de carte

FOTO: Peste 500 de vizitatori, la Zilele Bibliotecii Judeţene Alba. Expoziţii, ateliere şi lansări de carte

24 noiembrie 2017 Actualitate


Peste 500 sute de persoane au trecut, joi, pragul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, atât la sediul central cât și la cele trei filiale din Alba Iulia,  pentru a lua parte la activitățile derulate în cadrul proiectului ,,Zilele Bibliotecii”.

Reluată într-un concept cu totul nou coordonat de bibliotecara Monica Avram, proiectul ,,Zilele Bibliotecii” a debutat cu activități dedicate copiilor. Peste 300 de copiii și adolescenți însoțiți de cadre didactice și părinți au vizitat biblioteca și au luat parte la ateliere interactive, ateliere creative, lecturi, vizionări de filme și momente de spectacol, toate animate de expoziți tematice de carte cu titlurile ,,Alba – o poveste care continuă” și ,,Întâlnește-ți personajul preferat” și expozițiile de artă plastică cu titlul ,,Alba Iulia – o nouă perspectivă vizuală” (coordonată de Diana Vasiu, Sorina Țibacov și Leontin Țibacov) și ,,Cuvânt și culoare” (coordonată de Cristina Pop și Nicoleta Apostol), ambele realizate de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia. Vizita tuturor a fost recompensată de bibliotecari cu răvașe-surpriză, stegulețe, materiale promoționale, calendare culturale, cărți și dulciuri. Ziua a continuat cu o masă rotundă cu tema ,,Cultură, educație și voluntariat” la care au luat parte viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleșa, reprezentantul Consiliului Județean Alba Lucian Docea, inspectorul general școlar Marcela Dărămuș, directorul Direcției de cultură Alba, Matei Drâmbărean, directorul Palatului Copiilor Alba, Dumitru Mălin, bibliotecari, cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor cu care Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a colaborat de-a lungul timpului.

După-amiaza a fost dedicată lansărilor de carte fiind prezenți la Alba Iulia tânărul istoric Mihai – Octavian Groza, de la Sebeș cu cartea sa ,,Ilie Stricatu – Pe cărările destinului” și medicul sibian Dan Orga – Dumitriu cu cartea ,,Fă Rai din ce ai!”. Cele peste 35 de persoane care au făcut neîncăpătoare sala de lectură a bibliotecii au vizitat și expoziția de sculptură ,,Requiem” a artistului plastic aiudean Ștefan Balog.

Prima zi de sărbătoare a cărții și a cititorilor s-a încheiat la Sala Unirii, în ropotele de aplauze adresate marelui actor Dorel Vișan. Acesta a susținut, în fața a peste 100 de invitați, conferința ,,Omul și taina lui” urmată de un dialog cu publicul și o sesiune de autografe pe cea mai recentă carte, ,,Cântece pentru glas și toacă”, semnată de această dată de scriitorul Dorel Vișan. Conferința a debutat cu un moment muzical susținut de trio de coarde format din Dan Liviu Cernat, Cătălina Craiu și Mădălin Danciu de la Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.