Acasa

FOTO: Primăria Ighiu a cumpărat fostul han ”Sfântul Gheorghe”. Vezi cum arată acum și ce se va întâmpla acolo

20 decembrie 2017 Actualitate Administratie Eveniment


Una dintre cele mai vechi conace boierești din județul Alba, în care a funcționat până nu demult Hanul Sfântul Gheorghe din Ighiu, a fost cumpărată de administrația locală cu suma de 280.00 de euro. Primăria nu a anunțat deocamdată ce va face cu clădirea dar se pare că intenționează înființarea unei societăți comerciale având ca acționar consiliul local, care să-l administreze și care să aducă profit bugetului local. 

Fostul han Sfântul Gheorghe se află la o distanță de 12 km de Alba Iulia și a funcționat într-una dintre cele mai vechi case boierești din județul Alba.

Altădată unul dintre cele mai la modă destinații pentru albaiulieni și nu numai, hanul a decăzut în ultimii ani și până la urmă, din cauza unor probleme în familia care îl administra, s-a închis.

Locul este însă spectaculos. Are două piscine legate una de cealaltă, o grădină mare, parcare, terase exterioare, spații de recreere, o terasă acoperită, cuptor de pâine, 14 camere duble, un restaurant la etaj, o bucătărie profesională, spații de locuit pentru personal și o cramă imensă la subsol, care poate găzdui mese de până la 100 de persoane. Este vorba de sute de metri pătrați construiți și aproximativ un hectar de teren intravilan.

În prezent, locul pare abandonat, bălăriile au umplut fosta grădină de inspirație toscană și praful s-a așezat prin camere, pe mobilier și pe paturile aranjate cu mult timp în urmă pentru a primi clienții. Toate lucrurile și dotările pe care le avea hanul au rămas noului proprietar.

Este vorba, pe lângă clădiri, de o serie de terenuri care au aparținut SC Hanul Sf. Gheorghe SRL dar și de o serie de imobile (clădire și terenuri) care au aparținut personal Lidiei Tagliabue, fosta proprietară a firmei.

Primarul din Ighiu, Traian Rusu, declară că instituția pe care o conduce va evalua investițiile necesare pentru a reda locului strălucirea de altădată și va încerca să găsească finanțare.


• sursa: www.alba24.ro

Commentarii


, , , , , , , , , , ,

Distribuie

Lasa un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu %s.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.